Angusko med kalv - sommeren 2015

Der har været Anguskvæg på Bøgely siden 2003. Vi bruger dem til avl og til produktion af kød. Vedr. salg af kød se mere her. Der er gennem årene solgt avlsdyr til både Kasakhstan og Estland. Vi viser gerne dyrene frem og er altid at finde på Roskilde Dyrskue i juni måned, men ellers kontakt os for en aftale.

Køerne kælver i løbet af foråret og de passer selv kalvene, indtil de vænnes fra om efteråret. Hele sommerhalvåret nyder dyrene livet på Reersø’s strandenge eller på foldene herhjemme langs Tude Å og Engbækken. Det er også her, at alt den wrap som dyrene fodres med om vinteren produceres. Alt sammen noget, som er med til at give noget rigtig godt kød.

Angus, eller Aberdeen-Angus som er racens fulde navn, er den mest udbredte kødrace i verden og meget kendt for sin gode kødkvalitet. Racen stammer oprindeligt fra Skotland og kom til Danmark i 1950’erne. I USA, Canada og Australien er Angus den mest udbredte kødkvægsrace. I Danmark er der registreret ca. 6000 renracede dyr.

Angus er kendt for sin sorte farve. De er hornløse og det er en meget nøjsom og hårdfør ko med meget gode moderegenskaber. Racen har en høj frugtbarhed og meget lav kalvedødelighed. Endelig har dyrene et rigtig godt temperament.