Heste

I efteråret 2013 flyttede Shetlænderhopperne Rikke og Diva ind på Bøgely.
Meningen er, at de med tiden skal bruges til at køre med. Foreløbig tager Musse til venstre på billedet sig af den indledende opdragelse - her sammen med Rikke.

Vores 2 fjordheste har begge den farve som kaldes ulsblak – se mere nedenfor. Den ældste er importeret fra Norge, mens den anden er egen avl efter Tor Halsnæs FJH 689.

De nyder livet på Bøgely...............

............sammen med familiens kælehest Musse – en shetlænderhoppe født i 1977, men stadig i fuld vigør.

På tur med fjordhestene i påsken og for den enes vedkommende kun 3. gang med sadel og trense

I påsken 2013 startede vi så småt tilridningen af den yngste fjordhest. Hun tager det foreløbig i stiv arm og forhåbentlig bliver hun en lige så stabil hest som moderen.

Fjordhesten stammer fra Norge. Der har været fjordheste i Danmark i mere end 100 år. De kom hertil som arbejdsheste i de mindre landbrug og de blev hurtigt populære pga. deres robusthed, arbejdsvilje og rolige gemyt. I dag bruges de som en alsidig ride- og kørehest.

Racens kendetegn er striben i man og hale samt ålen ned af ryggen, men der findes 5 farver: Den mest almindelige gule med sort stribe i man og hale, rødgule med rødlig stribe, grå med sort stribe, ulsblak (hvidligt hårlag med sort eller grå stribe) og endelig gulblak med lys gult hårlag og samme farve i striben.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.03 | 20:31

Hej Mads. Så vidt jeg husker er det en barnevelder.
Hilsen Stig

...
19.03 | 18:28

er det en wyandot ? farve ?

...
26.05 | 15:17

Hej Maja. Jeg har ikke lige i øjeblikket nogen som ligner den du søger den jeg har er meget hvid så der kan jeg ikke hjælpe dig.

Stig

...
24.05 | 13:15

super smukke

...
Du kan lide denne side